Jasna Strona
Jasna Strona

14 tajemniczych przedmiotów — spróbuj odgadnąć, do czego służą

Na Reddicie funkcjonuje społeczność o nazwie „Pomoc w identyfikacji tajemniczych przedmiotów”. Osoby do niej należące publikują zdjęcia dziwnych rzeczy, których przeznaczenie trudno odgadnąć na pierwszy rzut oka. Inni członkowie tej grupy próbują natomiast podpowiedzieć, do czego mogą służyć te znaleziska.

Ekipa Jasnej Strony uwielbia testować swoją wiedzę, przeglądając tego typu zdjęcia z Reddita. Musimy przyznać, że trochę się nagłowiliśmy, żeby zidentyfikować to, co zobaczycie w poniższej galerii.

1. „Znalazłam to w starym domu dziadków. Było w pudełku na biżuterię. Czy ktoś ma jakiś pomysł, co to może być?”

Odpowiedź: „Wygląda jak starodawny atomizer do perfum”.

2. „Mam to od jakiegoś czasu. Co to jest?”

Odpowiedź: „Wygląda jak spinka do włosów”.

3. „Co to za dziwne narzędzie zakończone podwójnym widelcem?”

Odpowiedź: „Tym nietypowym widelcem przytrzymuje się od góry mięso podczas krojenia”.

4. „Co to za cienkie metalowe narzędzie? Znalazłem je w pralni”

Odpowiedź: „Wygląda jak wytrych do otwierania zamków”.

5. „Przyszło w paczce z książką. Ktoś wie, co to takiego?”

Odpowiedź: „To bambusowa słomka z czyścikiem. Handluję takimi”.

6. „Znalazłem takie cudo w szufladzie. Teraz boję się to wyrzucić. Co to jest?”

Odpowiedź: „Też mam takie coś. Było dołączone do zestawu trampoliny; służy do naciągania sznurków”.

7. „Mój tata pokazuje to każdemu, kto do nas przychodzi, i próbuje dowiedzieć się, co to może być”

Odpowiedź: „To tarka kokosowa”.

8. „Mewa upuściła to obok mnie po tym, jak dałem jej kawałek chleba”

Odpowiedź: „Niektóre gatunki ptaków (głównie kruki) znane są z tego, że przynoszą prezenty. Mewa właśnie obdarowała cię muszlą ślimaka morskiego! Nieźle!”

9. „Co to może być? Jakieś obcęgi?”

Odpowiedź: „To klips do płachty biwakowej”.

10. „Czy ktoś się orientuje, co to za sprzęt i do czego może służyć?”

Odpowiedź: „To otwieracz do słoików”.

11. „Czy ktoś może mi powiedzieć, co to takiego? Ma jakieś 25 cm szerokości”

Odpowiedź: „To starodawna centrala telegraficzna”.

12. „Co to za cudo?”

Odpowiedź: „To stojak obrotowy na ramki do zdjęć. Mam coś takiego w biurze, ma pewnie ze 25 lat”.

13. „Dziadek zostawił mi ten tajemniczy kluczyk. Nie mam pojęcia, co można nim otworzyć”

Odpowiedź: „To kluczyk do skrytki depozytowej. Idź do jego banku i zapytaj, co ci zostawił”.

14. „Znalazłem to w szafce. Żona nie chce mi powiedzieć, co to jest”

Odpowiedź: „Wydaje mi się, że to plaster odchudzający”. (Przypis Jasnej Strony: Przed użyciem plastra odchudzającego skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą. Pamiętaj, że w większości przypadków zdrowa dieta i aktywność fizyczna to najlepsze sposoby na zrzucenie zbędnych kilogramów).

Odgadliście zastosowanie któregoś z powyższych przedmiotów? Dajcie znać w komentarzach.

Zobacz, kto jest autorem zdjęcia Evening-Proud / reddit
Jasna Strona/Ciekawostki/14 tajemniczych przedmiotów — spróbuj odgadnąć, do czego służą
Udostępnij ten artykuł
Te artykuły mogą ci się spodobać