15 ciekawych przedmiotów, które wprawiają w niemałą konsternację

Ciekawostki
4 miesiące temu

Czasami znajdujemy rzeczy, których przeznaczenia nie rozumiemy, co wzbudza naszą ciekawość. W przeszłości, aby uzyskać odpowiedź, musieliśmy chodzić do bibliotek lub szukać ekspertów, którzy żyli w czasach, gdy te tajemnicze rzeczy były używane. Ale dziś dzięki internetowi istnieje cała grupa ludzi, którzy uwielbiają bawić się w detektywów. I nie spoczną, dopóki nie odkryją tajemnicy każdego dziwnego przedmiotu, bez względu na to, jak trudną misją się to wydaje. A intrygujące znaleziska, które dziś dla was zebraliśmy, bez wątpienia wzbudzają zdziwienie i konsternację.

1. „Co to za rozwścieczona plastikowa pani?”

Odpowiedź: „To Angry Mama. Służy do czyszczenia mikrofalówek. Zdejmij jej włosy i wlej ocet do pierwszej linii i dolej wodę. Podgrzewa się ją w kuchence mikrofalowej przez kilka minut, a para, która wydobywa się przez otwory w jej głowie, pomaga rozpuścić zaschnięty brud”.

2. „Używają go moi dziadkowie. Mieści się w dłoni. Do czego to służy?!”

Odpowiedź: „Moja nauczycielka używa czegoś podobnego jako przycisku do papieru”.

3. „Znalazłem to między poduszkami w mojej kanapie. Jest metalowe, w kształcie i rozmiarze karty do gry”.

Odpowiedź: „To płytka cebulowa. Po pokrojeniu należy wytrzeć ręce tą płytką, jakby to było mydło, aby usunąć zapach cebuli”.

4. „Znalazłem taką czerwoną i przezroczystą gumową zabawkę!”

Odpowiedź: „O! To część Lego. To balony trzymane przez figurkę Lego”.

5. „Co to za dziwna opaska z haczykami przypominającymi biustonosz? Miałam w szufladzie z bielizną”.

Odpowiedź: „Jest to przedłużacz do biustonosza do wyciętych na plecach topów. Dzięki temu tył stanika nie jest widoczny”.

6. „Co to za szklana miska? Znaleziona na podwórku”.

Odpowiedź: „To lampa naftowa”.

7. „Co to za pokrętło? Metalowe, mosiężne, ma 4 cale, gwintowane otwory po obu stronach. Mam ich 5, wszystkie takie same”.

Odpowiedź: „To uchwyty do zasłon. Montuje się je na ścianie i zaczepia o nie zasłony po odsłonięciu”.

8. „Co to jest? Środek się otwiera na pustą przestrzeń, nie jest to połączone ze stolikiem pod spodem”.

Odpowiedź: „To podstawka do łóżka. Pod spodem powinien znajdować się metalowy pręt, który wsuwa się w drewnianą podstawkę, dzięki czemu można podeprzeć ją pod różnymi kątami do czytania i innych rzeczy. To dość solidna podstawka do łóżka/na kolana”.

9. „Co to za zielona, półprzezroczysta substancja znaleziona na plaży? Wygląda jak szkło, ale ma konsystencję żelu lub galaretki”.

Odpowiedź: „Może to być poliakrylan sodu. Jest to substancja powszechnie stosowana dziś w pieluchach do pochłaniania wilgoci. Na początku jest bardziej stała, a po wystawieniu na działanie wody zmienia konsystencję na galaretowatą”.

10. „Znalazłem to w łazience domu, który właśnie kupiliśmy. Jest zrobione z metalu, przykręcone do ściany i ma dziurę w środku”.

Odpowiedź: „Jest to uchwyt na rolkę papieru toaletowego i brakuje w nim części”.

11. „Co to takiego? 5-calowy plastikowy przedmiot ze sprężyną w środku?”

Odpowiedź: „To oldschoolowe urządzenie do wyjmowania/wkładania czipów (jak w układzie scalonym). Używany w czasach, gdy czipy można było jeszcze wyjmować z gniazd”.

12. „Co to za ręcznik? To prezent ślubny”.

Odpowiedź: „To dekoracyjny ręcznik do zawieszenia na uchwycie kuchenki. Został zaprojektowany tak, aby wyglądał jak urocza mała sukienka”.

13. „Znalazłem czarny plastikowy przedmiot przyczepiony do mojego plecaka. Nie wydaje żadnych dźwięków i ma napis „WG”. Co to jest?

Odpowiedź: „To klips antykradzieżowy model WG IR-4”.

14. „Co to za biały plastikowy przedmiot, który się składa?”

Odpowiedź: „To stojak na telefon”.

15. „Co to za worek z płynem, który wisi przed domem?”

Odpowiedź: „Niektórzy ludzie wierzą, że grosik w woreczku z wodą odstrasza muchy”.

Jeśli macie ochotę dalej odkrywać świat ciekawych znalezisk, koniecznie rzućcie okiem na ten artykuł.

Zobacz, kto jest autorem zdjęcia MoonMix / Reddit

Komentarze

Otrzymuj powiadomienia
Masz szczęście! Ten wątek jest pusty,
co oznacza, że masz prawo do pierwszego komentarza.
Śmiało!

Powiązane artykuły