16 niezidentyfikowanych przedmiotów, których przeznaczenie rozszyfrowano w sekundę

Ciekawostki
rok temu

Jeśli pół wieku temu znaleźlibyśmy tajemniczy obiekt, zapytaliśmy znajomych z nadzieją, że udzielą nam odpowiedzi na pytanie, co to takiego. Dziś korzystamy z forów internetowych, tworzymy wątek, dodajemy zdjęcie i czekamy na odpowiedź. A dzięki pomocy osób z całego świata zamieniamy coś nieznanego w przedmiot o konkretnym przeznaczeniu.

Ekipa Jasnej Strony uwielbia pisać o rzeczach, które jawią się jako tajemnicze i niezrozumiałe. Jesteśmy bardzo ciekawi, które z poniżej zebranych przedmiotów nie były dla was żadną zagadką.

1. „Czerwona i przeźroczysta rzecz podoba do zabawki znaleziona na placu zabaw — co to jest?”

Odpowiedź: To element Lego z zestawu Duplo będący częścią placu zabaw.

2. „Czy ktoś może mi pomóc z tym czymś?”

Odpowiedź: To suszarka na rękawice.

3. „Spiczasta rzecz na końcu szczotki — czy ktoś wie do czego to służy?”

Odpowiedź: „Możesz obrócić ten szpikulec i przymocować na końcu szczotki, aby rozdzielać pasma włosów. Widziałam, jak robią tak profesjonaliści”.

4. „Obdarowana osoba nie ma pojęcia, co to takiego. Wygląda jak przyssawka z dwoma ramionami, które mają coś trzymać”.

Odpowiedź: „Przedmiot ten służy do suszenia i ponownego napełniania torebek strunowych”.

5. „Proszę o pomoc w identyfikacji”.

Odpowiedź: „To coś pozwala dzielić długości na równe części. Przyłóż jeden koniec do rzeczy, którą chcesz podzielić, a potem wybierasz, ile potrzebujesz części”.

6. „Do czego używane są takie obcęgi?”

Odpowiedź: „Jest to niezbędne narzędzie podczas procedury odłączania napięcia i wywieszania tablic ostrzegawczych. Umieszcza się je na bezpieczniku, kiedy wiele ludzi pracuje na jednym sprzęcie, aby przypadkowo nikt nie włączył urządzenia”.

7. „Co to jest?”

Odpowiedź: „Też mam takie coś. Służy do rozbijania wieprzowiny, indyka lub wołowiny podczas smażenia na patelni”.

8. „Co to może być?”

Odpowiedź: „To otwór na węża do odkurzacza. W pewnym momencie ten dom był wyposażony w odkurzacz centralny”.

9. „Czy ktoś może podpowiedzieć, co to za przedmiot?”

Odpowiedź: „Z pewnością to wyciskacz do cytryny/limonki”.

10. „Znalezione u babci — w środku są obracające dyski z wytłoczonymi cyframi. Co to jest?”

Odpowiedź: „Wygląda na kalendarzyk miesiączkowy”.

11. „Co to za przedmiot?”

Odpowiedź: „To harmonijka ustna w etui”

12. „Metalowy przedmiot z wolno obracającym się kołem w środku — co to takiego?”

Odpowiedź: „Urządzenie do sklejania brzegów ciasta. Moja babcia takie miała”.

13. „Co to za twarda, przeźroczysta, plastikowa rzecz?”

Odpowiedź: „To BYŁ kubek, który stopił się w zmywarce”.

14. „Znalezione w głębokiej szufladzie wynajmowanego domu. Co to może być?”

Odpowiedź: „Służy do picia yerba maté lub maté, południowoamerykańskiego napoju podobnego do herbaty”.

15. „Znalezione w sklepie z rzeczami z drugiej ręki: porcelanowy talerzyk z metalowym spodem. Po jednej stronie znajduje się rurka. Co to może być?”

Odpowiedź: „To podgrzewany talerzyk dla dzieci. Przez rurkę wlewa się gorącą wodę, zakręca i dzięki temu utrzymuje się temperaturę posiłku. Dodatkowo jest tam obrazek, który odsłania się w miarę jak dziecko zjada”.

16. „Ten tajemniczy przedmiot to prezent, nie ma opakowania. Wykonany jest z twardej pianki. Co to może być?”

Odpowiedź: „To chyba poduszka pod kark. Tutaj jest podobna”.

Które z powyższych przedmiotów macie u siebie w domu albo kojarzycie? Jeśli moglibyście dać jedną z tych rzeczy swoim znajomym, co byście wybrali? Dajcie znać w komentarzach!

Zobacz, kto jest autorem zdjęcia J_Seidy / Reddit

Komentarze

Otrzymuj powiadomienia
Masz szczęście! Ten wątek jest pusty,
co oznacza, że masz prawo do pierwszego komentarza.
Śmiało!

Powiązane artykuły