12 tajemniczych przedmiotów, których przeznaczenie wzbudziło ogromną ciekawość

Ciekawostki
6 miesiące temu

Czasami znajdujemy przedmioty, których zastosowanie wydaje nam się zupełnie niejasne. W przeszłości mogliśmy jedynie szukać porady u osób posiadających odpowiednią wiedzę lub po prostu zaakceptować fakt, że niektóre zagadki mogą pozostać nierozwiązane. Dziś jednak internet służy jako cenne narzędzie, które pomaga nam rozwikłać różne tajemnice. W tym artykule zebraliśmy 12 zdumiewających odkryć razem z wyjaśnieniami, które są równie zadziwiające.

1. „Znalazłem to w szufladzie z bielizną mojej żony. Czy to jest to, co myślę?”

Odpowiedź: To gadżet do schładzania napojów.

2. „Czym jest ten zielony plastikowy przedmiot w kształcie nożyczek z metalowymi pętlami i plastikowymi ząbkami? Nie ma na nim żadnych oznaczeń”.

Odpowiedź: To narzędzie do zbierania ziół. Gałązki umieszcza się w pętlach, ząbki się zamykają i łodygi można wyrwać.

3. „Co to za plastikowy uchwyt? Ma metalowy trójkąt na górze, który wygląda, jakby mógł być używany do robienia w czymś rowków”.

Odpowiedź: To wycinarka do linoleum. Używaliśmy ich w szkole — wycinasz coś w linoleum, które jest jak guma/silikon, a następnie robisz odciski i powstają rysunki.

4. „Czy ktoś wie, do czego służyło to owalne szklane naczynie? Ma wypukły okrąg w lewym górnym rogu”.

Odpowiedź: To talerz na przekąski. Kółko służy do umieszczenia w nim kubka.

5. „Znalazłem to plastikowe etui z gumowym trójkątem. Jest na nim napisane «safety shield»”.

Odpowiedź: Jest to kruszarka do tabletek.

6. „Co to za wgłębienie wewnątrz szuflady kredensu?”

Odpowiedź: Służy ono do przechowywania dowolnego małego przedmiotu wybranego przez użytkownika szuflady.

7. „Do czego, u licha, służy kwadratowy koniec tej starej obieraczki do ziemniaków? Nawet moja babcia nie wiedziała”.

Odpowiedź: To służy do krojenia w słupki zielonej fasolki.

8. „Co to za plastikowy przedmiot? Jest w naszej łazience od dłuższego czasu”.

Odpowiedź: Dokręca się tym śrubę pod deską sedesową.

9. „Co to za ceramiczny przedmiot z tępymi ceramicznymi ząbkami, który idealnie pasuje do dłoni?”

Odpowiedź: To służy do robienia pasty z małych warzyw, takich jak czosnek czy imbir. Kładziesz przyrząd na tym, co chcesz zetrzeć na pastę i przesuwasz, dociskając. W mgnieniu oka otrzymasz pastę czosnkową lub imbirową.

10. „Znalazłem to w ukrytej skrzyni z rzeczami mojego dziadka”.

Odpowiedź: Wygląda mi to na uchwyty do szuflad.

11. „Prezent na parapetówkę. W połowie drewniany, w połowie marmurowy. Co to jest?”

Odpowiedź: To jest naczynie na sól i pieprz.

12. „Znalazłem to w rzeczach mojej żony. Proszę, powiedzcie mi, że to nie jest to, co myślę!”

Odpowiedź: Dotykałeś tego? To zabawka do żucia dla niemowląt.

Jeśli chcecie jeszcze bardziej zagłębić się w świat zagadkowych przedmiotów, ten artykuł na pewno spełni wasze oczekiwania!

Zobacz, kto jest autorem zdjęcia Saywhatwhonow / Reddit

Komentarze

Otrzymuj powiadomienia
Masz szczęście! Ten wątek jest pusty,
co oznacza, że masz prawo do pierwszego komentarza.
Śmiało!

Powiązane artykuły