15 dziwnych przedmiotów, których przeznaczenie może was zaskoczyć

Ciekawostki
rok temu

Prawie 2 miliony osób obserwują grupę na serwisie RedditCo to za rzecz”. Jedni użytkownicy publikują tam zdjęcia dziwnych przedmiotów, a inni próbują odgadnąć, co to właściwie jest i do czego służy.

Ekipa Jasnej Strony spróbowała zgadnąć do czego służą przedmioty, których zdjęcia zamieściliśmy w artykule. Szczerze mówiąc, nie było łatwo, ale na szczęście znaleźliśmy odpowiedzi w komentarzach na Reddicie.

1. „Znalazłem to coś w mojej piwnicy. Nie mam pojęcia, co to”.

Odpowiedź: Wygląda jak podstawa nawijarki do przędzy. Toyota produkowała kiedyś krosna.

2. „Co to?”

Odpowiedź: „Dziś są moje 55 urodziny. Zobaczenie tego postu i rozpoznanie tych przedmiotów sprawiło, że poczułam się staro jak nigdy dotąd. Żarówki błyskowe. O mój Boże, jestem taka stara”.

3. Stary mebel o niejasnym przeznaczeniu

Odpowiedź: To stojak na gazety i czasopisma.

4. „Znalazłam taką płaską rakietę wielkości łyżki”.

Odpowiedź: To stary otwieracz do listów.

5. „Znalazłem to na planie filmowym, nikt nie wie, do czego służy”.

6. „Znalazłem to w naszym nowym domu na poręczy. Wygląda na jakiś uchwyt, ale nie jestem pewien, na co?”

Odpowiedź: Wygląda jak uchwyt na suszarkę do włosów. Ale nie wiem, dlaczego poprzedni właściciele wybrali dla niego tak dziwne miejsce.

7. „Znalazłem to w pudełku z przyborami kuchennymi”.

Odpowiedź: Służy do krojenia chleba.

8. „Co to za tęczowy pasek na kartonach, jak tych od płatków śniadaniowych?”

Odpowiedź: Jest to pewnego rodzaju kontrola druku. Jeśli brakuje jednego z kolorów lub jest on niewłaściwy, druk nie przechodzi kontroli jakości.

9. „Odziedziczyłem to 10 lat temu i właśnie odkryłem, że się otwiera. Co to?”

Odpowiedź: To flakonik na perfumy.

10. „Moja babcia pozbywa się mnóstwa starych sreber. Co to jest?”

Odpowiedź: To cukiernica.

11. „Znalazłem to w starej, nieczynnej fabryce konserw rybnych”.

Odpowiedź: Służy do czyszczenia komina.

12. „Czym jest ta mała metalowa rzecz?”

Odpowiedź: To stara szminka.

13. „Co to za przystawka na ścianie prysznica w naszym mieszkaniu? Wygląda na zbyt szeroką, by utrzymać mydło”.

Odpowiedź: To mydelniczka/uchwyt na gąbkę.

14. „Znalazłem to powieszone w piwnicy naszego nowego domu. Google okazał się bezradny!”

Odpowiedź: To mosiężny pasek dla koni, wiesza się je na rzędzie końskim dla ozdoby.

15. „Znalazłam to pod moim łóżkiem. Musiało zostać pozostawione przez poprzedniego gościa. Co to w ogóle jest?”

Odpowiedź: To batuta dyrygenta orkiestry.

Czy kiedykolwiek znaleźliście coś o tajemniczym zastosowaniu? Pokażcie nam to w komentarzach!

Zobacz, kto jest autorem zdjęcia bigacornlavafla / Reddit, Minttion / Reddit

Komentarze

Otrzymuj powiadomienia
Masz szczęście! Ten wątek jest pusty,
co oznacza, że masz prawo do pierwszego komentarza.
Śmiało!