15 zagadkowych znalezisk, które spędzały ludziom sen z powiek

Ciekawostki
7 miesiące temu

Nie zawsze da się wszystko łatwo zrozumieć. Czasami znajdujemy rzeczy, których zastosowanie jest dla nas zagadką. Na szczęście w internecie znaleźć można pomocnych i mądrych ludzi, którzy potrafią szybko rozwikłać te tajemnice. Przed wami 15 zaskakujących znalezisk, które skrywają fascynujące sekrety.

1. „Dostaliśmy to w prezencie ślubnym wiele lat temu. Ale darczyńca nie chce nam powiedzieć, co to jest!”

Odpowiedź: Ostrożnie! To urządzenie, które pozwala kroić ser w plastry bez dotykania bloku. Jest to uchwyt do sera.

2. „Co to za plastikowy delfin ze szczelinami?”

Odpowiedź: Wydaje mi się, że to zabawka do nurkowania, jak te kijki, które wrzuca się do basenu i nurkuje, żeby je złapać.

3. „Ma jedną połówkę z drewna, drugą z marmuru, dwa półokrągłe wgłębienia i małą łyżeczkę. Co to jest?”

Odpowiedź: To pojemniczek na sól i pieprz.

4. „Kupiłem wielką torbę artykułów spożywczych w lokalnym supermarkecie. Dorzucili ten przedmiot za darmo”.

Odpowiedź: To obieraczka do pomarańczy.

5. „Co to jest? Znalazłam w szafie mojego dziadka”.

Odpowiedź: To do podnoszenia kostek cukru.

6. „Co to jest? Ma otwór, w którym mieści się opuszek palca i dwie wypustki, jakby się do to czegoś przyczepiało”.

Odpowiedź: To narzędzie do zdejmowania klawiszy klawiatury. Ma pomóc w instalacji niestandardowych klawiszy, ale jeśli nie zostały one dołączone, prawdopodobnie dali ci go, aby pomóc ci zdjąć klawisze i ułatwić czyszczenie.

7. „Co to za elektryczne narzędzie? Po podłączeniu i włączeniu bardzo intensywnie wibruje”.

Odpowiedź: To szwedzki masażer. Wkładasz rękę w sprężyny, a on nią wibruje, gdy kogoś masujesz.

8. „Ma 7,5 cm długości, wygląda to na nylonowy korpus z doklejonymi czerwonymi gumowymi końcami. Lekkie, puste w środku, nie wydaje żadnego dźwięku przy potrząsaniu”.

Odpowiedź: To kururin — japońska zabawka typu fidget.

9. „Dwa plastikowe wygięte narzędzia z podwójnymi widełkami na końcu. Co to jest i do czego służy?”

Odpowiedź: To narzędzie do usuwania kleszczy. Nazywa się „tick twister”.

10. „To przybór kuchenny z drewnianą rączką, przymocowaną do okrągłego metalowego kubka z 3 kolcami. Do czego służy?”

Odpowiedź: Wygląda to na jakiś sposób dozowania ciasta na rozgrzany olej.

11. „Plastikowe urządzenie, które składa się z dwóch części: niebieskiej i przezroczystej. Do czego służy?”

Odpowiedź: To środek do czyszczenia muszli klozetowej.

12. „Znaleziono to w szkatułce z biżuterią starszej kobiety. Jest otwarte z obu stron i puste w środku”.

Odpowiedź: Służy do zapinana szalika bez konieczności wiązania go na supeł. Przekłada się przez to rogi szalika z przeciwległych końców i podciąga do szyi. Czasami określa się to jako „pierścień na szalik”, „suwak na szalik” lub „przesuwany wisior”.

13. „Co to za zestaw sześciu wydrążonych słoni?”

Odpowiedź: Wygląda jak fantazyjny uchwyt na serwetki.

14. „Do czego to służy? Wygląda jak złoto”.

Odpowiedź: Wow! To część tej lampy. Metal otacza szkło.

15. „Ten metalowy element jest przymocowany do ściany w WC w moim Airbnb”.

Odpowiedź: To stojak na czasopisma zamontowany do góry nogami.

Macie ochotę jeszcze bardziej zanurzyć się w świecie intrygujących odkryć? W takim razie koniecznie rzućcie okiem na ten artykuł!

Zobacz, kto jest autorem zdjęcia badw***key63 / Reddit, FairplayAC / Reddit

Komentarze

Otrzymuj powiadomienia
Masz szczęście! Ten wątek jest pusty,
co oznacza, że masz prawo do pierwszego komentarza.
Śmiało!

Powiązane artykuły