Jasna Strona
Jasna Strona

16 przedmiotów, które są tak niezwykłe, że ciężko odgadnąć, do czego służą

Kiedy byliśmy mali, dorośli ciągle musieli odpowiadać na nasze niekończące się pytania „Co to jest?”. A teraz gdy zobaczymy coś nieznanego, prawdopodobnie skierujemy swoje wątpliwości na internetowe forum w poszukiwaniu odpowiedzi.

Podobnie postąpili bohaterowie poniższej kompilacji stworzonej przez Jasną Stronę. Opublikowali zdjęcia swoich znalezisk na Reddicie i na szczęście zaspokoili swoją ciekawość.

1. „Mama poprosiła mnie, żebym zapytał, co to jest”.

Odpowiedź: To uchwyt na ostrze do siekacza do warzyw.

2. „Zamówiłem topnik lutowniczy, ale dostałem od Amazona to. Co to jest?”

Odpowiedź: Wysłali ci ochraniacze narożników.

3. „Znalazłem to pod umywalką w łazience”.

Odpowiedź: Te rodzaje klipsów są często używane z metalowym lub drewnianym kołkiem jako podpora dla roślin, szczególnie storczyków.

4. „Czy ktoś wie, do czego służy ten niezwykły kubek z Japonii?”

Odpowiedź: To cukiernica. Nazywana jest czasem szufelką do cukru, ponieważ ma kształt miniaturowej szufli do węgla, a kostki cukru przypominają kształtem grudki węgla.

5. „Znalezione w domu mojego dziadka”

Odpowiedź: To jest zestaw przystawek do maszyny do szycia z końca XIX wieku.

6. „Co to za kawałki aluminium? Od lat są w sali robotyki w moim liceum i nikt nie ma pojęcia, do czego służą”.

Odpowiedź: Są to złącza narożne do kanałów C.

7. „Co to za drewniane narzędzie?”

Odpowiedź: To foremka do ryżu. Sprawia, że ​​serwowane dania są ładniejsze.

8. „Mój chłopak otrzymał to ze swoim nowym etui na telefon”.

Odpowiedź: Można o to owinąć słuchawki lub ładowarkę.

9. „Starszy mężczyzna podszedł do mnie i powiedział: «Fajny tatuaż, wiem, co to jest» i odszedł. Czy kryje się za tym jakieś znaczenie?”

Odpowiedź: Wiele rysunków z księżycem wygląda podobnie.

10. „Do czego służy ten dziwnie wyglądający mebel?”

Odpowiedź: To jest ergonomiczny klęcznik.

11. „Nieznany obiekt z lat 50.”

Odpowiedź: To stara ostrzałka do noży.

12. „Jestem w wynajętym mieszkaniu. Dlaczego otwór wentylacyjny ma w środku zielone światło?”

Odpowiedź: Prawdopodobnie może to być lampa sterylizacyjna UV-C. Zabija zarazki/wirusy, które przelatują w wentylacji. Może również pomóc w zapobieganiu gromadzeniu się pleśni.

13. „Co to za metalowa rzecz z czymś, co wygląda jak uchwyt na górze?”

Odpowiedź: To służy do przenoszenia drewna opałowego.

14. „Wbudowane w blat kuchni w luksusowym domu. Do czego służy ten przedmiot?”

Odpowiedź: To elektryczna myjka z gorącą wodą/podwójny bojler.

15. „Znalezione w łazience starszej kobiety. Sześć sztuk ułożonych w stos. Otwór na dole. Nie mam pojęcia, do czego to służy”.

Odpowiedź: To służy do podlewania roślin domowych.

16. „To jest rama z drutu stalowego z 2 szklanymi kulkami. Znaleziono to w starym garażu pośród różnych rzeczy”.

Odpowiedź: To ostrzałka do żyletek.

Czy kiedykolwiek natknęliście się na przedmioty, które były tak niezwykłe, że nie mogliście odgadnąć ich przeznaczenia?

Zobacz, kto jest autorem zdjęcia kristhebrown / Reddit
Jasna Strona/Ciekawostki/16 przedmiotów, które są tak niezwykłe, że ciężko odgadnąć, do czego służą
Udostępnij ten artykuł
Te artykuły mogą ci się spodobać