11 dziwacznych przedmiotów, które wprawiły internet w osłupienie

Ciekawostki
miesiąc temu

Od czasu do czasu natrafiamy na dziwne przedmioty, których przeznaczenia nie jesteśmy w stanie odgadnąć. Te tajemnicze znaleziska bywają intrygujące, a czasem nawet niepokojące. Na szczęście w dzisiejszych czasach mamy do dyspozycji całą społeczność internetowych detektywów, którzy z chęcią udzielą pomocy i dokładnych wyjaśnień.

1. „Ceramiczny «słoik» znaleziony za kanapą w mieszkaniu, w którym zatrzymałem się w ten weekend”.

Odpowiedź: To stary ceramiczny termofor. Jeśli uszczelka jest nadal dobra, pomieści cały standardowy czajnik wody. Postaw go na podłodze i owiń go i swoje stopy kocem. Nie ma lepszego uczucia.

2. „Pomagałem szefowi przenosić biurka i znalazłem coś takiego. Nie ma ekranów, oznaczeń ani portów, tylko przełącznik z boku. Wibruje po włączeniu. Mój współpracownik i ja jesteśmy w kropce”.

Odpowiedź: Wkłada się go do miękkiego masażera karku lub pleców. Włącz go, włóż do pokrowca z tkaniny i umieść go na karku.

3. „Znalazłem w samochodzie czarny, plastikowy przedmiot przypominający grzebień. Ma nieco ponad 2,5 cm długości. Nie mam pojęcia, skąd pochodzi i co to jest”.

Odpowiedź: To grzebień do woskowania deski surfingowej. Zwykle jest przyczepiony na małym sznurku w tylnej kieszeni spodenek surfingowych.

4. „Właśnie zauważyłem dziwną rzecz w kształcie litery X na moim dachu. Nie mam pojęcia, z czego to jest zrobione. Ma coś w rodzaju zawiasu lub zapięcia pośrodku. Jakieś pomysły?”

Odpowiedź: To część czyjejś anteny dachowej. Prawdopodobnie spadła skądś podczas burzy.

5. „Natknąłem się na tę płócienną torbę pełną małych drewnianych owali z nadrukowanymi wizerunkami różnych zwierząt i kompasem”.

Odpowiedź: To runy. Wiem, że w przypadku tarota lub kart wróżbiarskich istnieje wiele „nietradycyjnych” kart, z których podobnie się korzysta. Mogą to być karty anielskie lub syrenie itp. i mają one własny unikalny sposób używania, który wychodzi poza zwykłe porównywanie jak w tarocie. Są sprzedawane w papierowo-plastikowym etui z okienkiem pokazującym runy i książeczką opisującą „znaczenia”. Często można je dostać w sieciowych księgarniach lub sklepach New Age.
Podczas wróżenia z run umieszcza się czasem okrąg lub kilka okręgów na macie, na którą rzuca się runy. To, gdzie upadną, nadaje znaczenie lub je zmienia. A kompas działa tak: „jeśli runa spadła w kierunku południowym, to jest odwrotnie”.

6. „Znalazłem to w lokalnym sklepie z używanymi rzeczami. Jest plastikowy. Po zamknięciu ma 38 cm wysokości. Po całkowitym otwarciu «szpon» ma 28 cm”.

Odpowiedź: To narzędzie kuchenne: podnośnik do indyka lub pieczeni.

7. „Znalazłem tę plastikową panią ze wściekłą miną. Jest mniej więcej wysokości i szerokości puszki po napoju. Można ją rozłożyć na trzy części. Co to jest?”

Odpowiedź: To „Angry Mama”. Służy do czyszczenia mikrofalówek. Zdejmij jej włosy i napełnij octem do pierwszej linii i dolej wody. Podgrzewa się ją w kuchence mikrofalowej przez kilka minut, a para uwalniana przez otwory w jej głowie pomaga rozpuścić zaschnięty brud.

8. „Obiekt, który znalazłem, jest wykonany ze skóry i ma około 40 cm długości. Jakieś pomysły?”

Odpowiedź: To zwyczajny ozdobny frędzel od torebki.

9. „Robiłem dzisiaj porządki i znalazłem to. Nie jestem pewien, co to jest. Ciekawe, czy ktoś może mi pomóc”.

Odpowiedź: To ten tłuczek do moździerza.

10. „Znalazłam taki mały srebrny pierścionek. Jest przymocowany do wybitej miseczki”.

Odpowiedź: To łyżka do karmienia dla opiekunów. Wygląda na nieco dużą jak dla dziecka, ale to odpowiedni rozmiar do karmienia osoby starszej lub przykutej do łóżka.

11. „Znalazłem tę sztywną różową rurkę w moim Airbnb. Ma 3 otwory na spodzie. Jest pokryta jakimś białawym osadem. Jest praktycznie całą okrągła, ale ma płaską stronę z liczbami do odmierzania czegoś”.

Odpowiedź: Do rurki dołączona jest inna część, dzięki której możesz ją przyssać do boku wanny i będziesz miał zabawkę do kąpieli dla dziecka. W zestawie znajduje się również pierścień, który mieści się pod rozszerzoną krawędzią rurki, dzięki czemu dziecko może wlewać do niej wodę za pomocą kubeczka. On też jest dołączony do zestawu.
Liczby nic nie mierzą, są po to, żeby dziecko mogło ćwiczyć liczenie. Otwór w dnie umożliwia odpływ wody z powrotem do wanny.

Internet kryje w sobie nieskończoną ilość tajemniczych znalezisk. A oto kolejny artykuł, w którym zebraliśmy naprawdę fascynujące przedmioty, nad którymi ludzie bardzo długo się głowili.

Zobacz, kto jest autorem zdjęcia tangorine / Reddit, ReggieTheReaver / Reddit

Komentarze

Otrzymuj powiadomienia
Masz szczęście! Ten wątek jest pusty,
co oznacza, że masz prawo do pierwszego komentarza.
Śmiało!

Powiązane artykuły